Health Education , Health Promotion and Educational Technology

Health Education , Health Promotion and Educational Technology

آموزش بهداشت ، ارتقا سلامت و تکنولوژی آموزشی
Health Education , Health Promotion and Educational Technology

Health Education , Health Promotion and Educational Technology

آموزش بهداشت ، ارتقا سلامت و تکنولوژی آموزشی

روش های تهیه و آماده سازی گیاهان دارویی





به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه، متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دقت در هنگام خرید گیاه دارویی را هم مهم عنوان کرد و گفت: در هنگام خرید دقت کنید که قطعات گیاه سالم باشند، تغییر رنگ، آلودگی خاک و شن و یا قارچ و کپک نداشته باشند.

 

 دکتر "محبوبه رئیس زاده" درباره نگهداری گیاهان دارویی در منزل گفت: در منزل گیاهان را درون ظروف شیشه ای دربسته و به دور از نور نگهداری کنید و گیاهان و ادویه ها را حداکثر برای مصرف شش ماه پودر کنید. (گیاه پودر شده در طولانی مدت خواص خود را از دست می دهد.)

 

این عضوهیات علمی در مورد انتخاب روش تهیه و آماده سازی گیاهان دارویی هم گفت: انتخاب روش تهیه و آماده سازی گیاهان بستگی به نوع گیاه، میزان نرمی بافت های آن، نوع مواد موثره موجود در گیاه، امکانات موجود و نوع مصرف گیاه (خوراکی یا موضعی) دارد.

 

وی یکی از روش های آماده سازی گیاهان دارویی را "دم کردن" گیاه  عنوان کرد و گفت: یکی از متداول ترین روش هاست که آب جوش را به گیاه اضافه کرده و روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار کتری به مدت 10 تا 30 دقیقه قرار می دهیم.

 

وی ادامه داد: بهتر است که پس از دم کشیدن تفاله گیاه صاف شده و همان موقع دمنوش مصرف شود. این روش برای گیاهان اسانس دار (معطر) و بافت های لطیف مانند برگ و گلبرگ  مانند بابونه، گل سرخ، چای سبز، گاوزبان، اسطوخودوس و آویشن مناسب است.

 

وی در مورد روش آماده سازی گیاه دارویی با روش "جوشاندن" گفت: آب سرد را به گیاه افزوده و روی حرارت مستقیم می گذاریم تا گرم شود و به جوش آید و مدتی بجوشد، سپس شعله را خاموش کرده تا حرارت جوشانده کم شود و آن را صاف می کنیم.

 

وی افزود: این روش برای بافت های سخت تر مانند میوه ها، دانه ها، پوست ساقه و ریشه مناسب است. گاهی لازم است که بافت های خیلی سخت از قبل نیمکوب و یا خیسانده شوند.  ریشه شیرین بیان، رازیانه، تخم شوید و زیره به این روش آماده می شوند.

 

 دکتر رئیس زاده در مورد آماده سازی گیاه دارویی به روش "خیساندن" گفت: می توان با توجه به ترکیبات گیاه و هدف درمانی در آب سرد و یا گرم انجام شود. مدت زمان خیساندن هم می تواند از نیم ساعت تا یک شبانه روز با توجه به بافت گیاه متفاوت باشد.

 

وی ادامه داد: اغلب گیاهان به صورت خیسانده شده طعم بهتری نسبت به دمنوش یا جوشانده دارند و این روش به خروج ترکیبات محلول در آب گیاه کمک می کند.  تخم شربتی، تخم اسفرزه، عناب، زرشک و کلپوره به این روش آماده می شوند.




منبع دانشگاه علوم پزشکی کرمان

https://pr.kmu.ac.ir/fa/ndt/44688/%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%879%86-%d8%af%d8%a7%d8%b1%d9%88%db%8c%db%8c

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد