Health Education , Health Promotion and Educational Technology

Health Education , Health Promotion and Educational Technology

آموزش بهداشت ، ارتقا سلامت و تکنولوژی آموزشی
Health Education , Health Promotion and Educational Technology

Health Education , Health Promotion and Educational Technology

آموزش بهداشت ، ارتقا سلامت و تکنولوژی آموزشی

نبایدهای استفاده از ماسک بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی

برای استفاده صحیح از ماسک و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در این روزها، افراد باید برخی نکات بهداشتی را رعایت کنند. ویدیوی منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت برای رعایت اصول ماسک زدن را ببینید.


منبعhttps://khabaronline.ir/news/1430373 

توصیه‌های بهداشتی به دانش‌آموزان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا+ فیلم

با توجه به شیوع گسترده کرونا در کشور ضروری است برای پیشگیری از بیماری کرونا دانش آموزان در مدارس پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

استفاده از ماسک و دستکش، ممنوعیت دست دادن، ممنوعیت بغل کردن معلم دوستان، شستن مرتب دست ها با صابون به مدت ۲۰ ثانیه، حفظ فاصله ۱.۵ تا ۲ متری با دیگر دانش آموزان از جمله مواردی است که دانش آموزان باید در جهت پیشگیری از کرونا در مدارس رعایت کنند. 


منبعhttps://www.ilna.news/fa/tiny/news-962924

پیشگیری با تدابیر ساده

راههای انتقال کروناویروس جدید همانند سایر ویروس  ها و ویروس آنفلوانزاست یعنی از طریق تماس دست آلوده شده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان و از راه قطرات تنفسی ( از طریق عطسه، سرفه و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی ) منتقل میشود.

اما با رعایت این ۱۵ مورد در پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ از خود محافظت کنید:

۱. رعایت تدابیر بهداشتی به ویژه شستشوی مکرر دستها و پرهیز از لمس بینی و چشم ضروری است.

۲. دستهایتان را با آب و صابون بشویید؛ به ویژه بعد از عطسه و سرفه یا تماس با یک حیوان یا با محیط اطراف آنها. 

۳. از تماس نزدیک با فرد دچار به علائمی مانند سرماخوردگی، آبریزش، عطسه و سرفه خودداری کنید.

۴. مواد غذایی را خوب بپزید.

۵. مواد غذایی خام و پخته را کنار هم و در تماس با هم قرار ندهید.

۶. پس از تمیز کردن و قطعه قطعه کردن مواد غذایی حیوانی خام ( گوشت و اجزای خوراکی دیگر گوسفند، گاو، مرغ، ماهی، میگو ...) ظروف، تخته و چاقویی را که استفاده کرده اید بلافاصله با آب و مواد شوینده بشویید و از تماس ظروف شسته نشده با مواد غذایی پخته، اکیداً خودداری کنید.

۷. هنگام تماس با حیوانات، دام، پرندگان زنده و محصولات آنها، از دستکش و ماسک استفاده کنید وِ پس از تماس بدون دستکش، حتما دستهای خود را با آب و صابون بشویید.

۸. اگر به اختالل تنفسی ( شامل تب، سرفه و یا تنفس مشکل)دچار شدید فوراً به مرکز بهداشتی درمانی مشخص و معرفی شده مراجعه کنید.

۹. در مکانهای عمومی تا جایی که ممکن است حداقل یک متر با دیگران فاصله داشته باشید.

۱۰. از دست دادن، درآغوش گرفتن، و بوسیدن تا پایان خطر همه گیری خودداری کنید.

۱۱. دیدارهای غیرضروری را حذف کنید یا به تعویق بیندازید و از حضور در اجتماعات یا مکانهای شلوغ پرهیز کنید.

۱۲. هنگام موقع عطسه و سرفه با دستمال یا قسمت بالایی آستین یا گودی آرنج جلوی بینی و دهان را بگیرید.

۱۳. دستمال های مصرف شده را در یک کیسه نایلونی انداخته، در آن را گره بزنید و در سطل در دار بیندازید.

۱۴. دربارە ی  سالمندان عزیز ( سن بالای 60 سال) ، مبتالیان به آسم، برونشیت، بیماریهای قلبی عروقی، بیماران خاص مانند مبتلایان به سرطان، ضعف سیستم ایمنی، و مبتلایان چاقی مفرط باید احتیاط و مراقبت بیشتری بکار بست.

۱۵. مدت محدودی از مراجعه به مکانهای مقدس و زیارتی و محلهای پر رفت و آمد مثل بازارها تا حد امکان خودداری کنید، بویژه اگر مستعد بیماری هستید یا دچار علائم تنفسی شده اید.



منبعhttps://behdasht.gov.ir/

 


توصیه های غذایی طب سنتی در پیشگیری از عفونت های حاد تنفسی + کلیپ

طبق توصیه خانم دکتر عظیمی هیات علمی دانشکده طب سنتی ایرانی :
  • غذابه اندازه متعادل و در وعده های غذایی منظم مصرف شود و از پرخوری یا بسیار کم خوردن پرهیز شود.
  • فست فود و غذاهای سنگین مصرف نکنید. مصرف غذاهای دیرهضم و سنگین مانند ماکارونی، لازانیا، سالاد الویه، حلیم، کله پاچه، غذاهای چرب و سرخ کردنی  و غذاهای نفاخ را  کاهش دهید. 
  • مصرف شیرینی را کاهش داده و به جای آن از کلوچه و تنقلات طبیعی مانند مویز، انجیر، بادام، پسته و فندق استفاده شود.
  • ادامه توضیحات در کلیپ زیر مشاهده کنید



ایمنی غذا در کروناویروس ها

ویروس کرونا در شرایط انجماد بسیار پایدار هستند و در دمای منفی 20 درجه سانتی  گراد تا‌ دو سال می تواند زنده بماند. با رعایت نکات مطرح شده در ذیل، می توانید از انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی پیشگیری کنید:


  • ویروس کرونا به دمای معمولی پخت (70 درجه سانتی گراد) حساس هستند بنابراین و به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی (شیر، تخم  مرغ  ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی ) خام و کامل پخته نشده اجتناب  کرد. در صورتی که محصولات گوشتی کاملا پخته باشد و با دست های تمیز آماده شود، ایمن است.
  • به هنگام استفاده و آماده سازی  مواد خام حیوانی (شیر خام و گوشت و یا سایر فرآورده های حیوانی ) برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذای،  ضروری  است  دست های خود را کاملا بشویید .
  • از تخته و چاقو جداگانه برای خرد کردن گوشت خام و مواد غذای پخته شده استفاده  شود.  
  • از بازارهای حیوانات زنده بازدید نکنید و از تماس مستقیم با حیوانات زنده خودداری کنید .
  • از ذبح، فروش ، تهیه یا مصرف گوشت حیوانات وحشی و و حیوانات اهلی مریض  و مرده  با علل ناشناخته،  پرهیز کنید.
  • در هنگام مراقبت و غذا دادن به بیمار و کودکان خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آنها حتما دست های خود و بیمار را ضدعفونی کنید .
  • از ظروف، قاشق و چنگال شخصی استفاده شود.
  •  امکان انتقال کروناویروس از طریق بسته های مواد غذایی وجود دارد، توصیه می گردد قبل از مصرف ، بسته ها نیز شسته شود
  • خرید مواد غذایی فله ای و یا باز ممنوع شود .
  • از د ست به دست کردن مواد غذایی و  ساندویچ های خانگی  و یا تهیه شده در مدرسه  توسط دانش آموزان و یا فروشنده ، جدا خودداری شود .
  • از توزیع هرگونه  فرآورده های کنسروی یا فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و غیره در مدارس خودداری شود .
  • به دانش آموزان توصیه شود از مایعات  بیشتر استفاده شود. ترجیحا از آ ب های معدنی که قبل از مصرف بطری آن شسته شده است، استفاده کنند.



منبعhttps://behdasht.gov.ir/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B3