1. به غیر از مراکز بهداشتی و درمانی، چه محل هایی باید برای ضدعفونی کردن در اولویت قرار گیرند؟
سازمان جهانی بهداشت چنین پاسخ می دهد :
اقدامات ضد عفونی کردن برای کاهش پتانسیل آلودگی ویروس COVID-19 در محیطهایی مانند خانه، اداره، مدارس، سالنهای ورزشی، ساختمانهای در دسترس عموم، مراکز اجتماعی و مذهبی (مساجد)، بازارها، سرویس های حملونقل و مکانهای تجاری یا رستورانها مهم است.
در مکان هایی که در بالا ذکر شد باید سطوح با لمس بالا در اولویت ضد عفونی کردن قرار گیرند، مانند دستگیرههای در و پنجره، قسمتهای آمادهسازی آشپزخانه و غذا، رویهها، سطوح حمام، توالتها و شیرآلات، دستگاههای شخصی صفحه لمسی، صفحهکلید رایانه شخصی و سطوح کار ، شناسایی و در صدر ضدعفونی کردن قرار گیرند.
2. چگونه سطوح با لمس بالا و پرتردد را ضد عفونی کنیم؟
سازمان جهانی بهداشت چنین پاسخ می دهد :
3. مردم هنگام استفاده از مواد ضدعفونی کننده چه اقدامات حفاظتی باید انجام دهند؟
سازمان جهانی بهداشت چنین پاسخ می دهد :
هنگام استفاده از مواد ضدعفونی کننده، کاهش خطر ابتلا به این بیماری مهم است:
توجه: در مواردی که تمیز کردن و ضد عفونی کردن به طور منظم به دلیل محدودیت منابع امکان پذیر نیست، شستن مکرر دست ها و اجتناب از لمس صورت باید رویکردهای پیشگیری اولیه برای کاهش هرگونه انتقال احتمالی مرتبط با آلودگی سطح باشد.
4. آیا استفاده از سیستمهای عمومی برای ضدعفونی کردن افراد مانند سمپاشی از طریق تونل یا اتاقک امن است؟
سازمان جهانی بهداشت چنین پاسخ می دهد :
خیر. اسپری کردن افراد با مواد ضدعفونی کننده (مانند تونل، کابینت یا اتاقک) تحت هیچ شرایطی توصیه نمی شود. این عمل می تواند از نظر جسمی و روانی مضر باشد و توانایی فرد آلوده را برای انتشار ویروس از طریق قطرات یا تماس کاهش نمی دهد. حتی اگر فردی که به کووید-19 آلوده شده است از داخل یک تونل یا اتاق ضد عفونی عبور کند، به محض اینکه شروع به صحبت کردن، سرفه یا عطسه می کند، همچنان می تواند ویروس را منتشر کند.
اثر سمی سم پاشی با مواد شیمیایی مانند کلر بر روی افراد می تواند منجر به سوزش چشم و پوست، برونکواسپاسم در اثر استنشاق و اثرات بالقوه گوارشی مانند تهوع و استفراغ شود. علاوه بر نگرانیهای ایمنی بهداشتی، استفاده از کلر در روشهای سمپاشی در مقیاس بزرگ ممکن است از استفاده از این منبع برای مداخلات مهم مانند تصفیه آب آشامیدنی و گندزدایی محیطی تأسیسات مراقبتهای بهداشتی جلوگیری کند.
5. اقدامات توصیه شده پس از فعالیت در فضای باز هنگام بازگشت به خانه چیست؟
سازمان جهانی بهداشت چنین پاسخ می دهد :
بهداشت کامل دست: شستن دست ها با آب و صابون یا استفاده از ژل دستی مبتنی بر الکل، باید قبل از دست زدن به سطوح، وسایل، حیوانات خانگی و افراد در محیط خانه انجام شود.
در خارج از منزل، مردم باید همیشه از اقدامات فاصله گذاری فیزیکی پیروی کنند و حداقل یک متر از فرد دیگری فاصله بگیرند. بهداشت دست را با شستن مکرر دست ها با آب و صابون یا استفاده از ژل دستی مبتنی بر الکل انجام دهید. هنگام سرفه یا عطسه، با پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم یا دستمال کاغذی خود، بهداشت تنفسی را رعایت کنید. از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید؛ و از مکان های شلوغ خودداری کنید.
6. آیا استفاده از دستکش در مکانهای عمومی برای محافظت در برابر COVID-19، به عنوان مثال هنگام رفتن به سوپر مارکت فروشگاههای مواد غذایی توصیه میشود؟
سازمان جهانی بهداشت چنین پاسخ می دهد :
7. چگونه باید مواد غذایی تهیه شده از فروشگاه های موادغذایی به عنوان مثال میوه، سبزیجات یا اقلام بسته بندی شده را تمیز بکنم؟
سازمان جهانی بهداشت چنین پاسخ می دهد :
تا به امروز هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس هایی که باعث بیماری های تنفسی می شوند از طریق غذا یا بسته بندی مواد غذایی وجود ندارد. کرونا نمی تواند در غذا تکثیر شود. آنها برای تکثیر به میزبان حیوان یا انسان نیاز دارند.
به طور کلی تصور می شود که ویروس COVID-19 از طریق قطرات تنفسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. در حال حاضر، هیچ مدرکی برای حمایت از انتقال ویروس COVID-19 مرتبط با غذا وجود ندارد.
قبل از تهیه یا خوردن غذا، مهم است که همیشه دست های خود را حداقل به مدت 40 تا 60 ثانیه با آب و صابون بشویید.
منبع سایت سازمان جهانی بهداشت اینجا کلیک شود.
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/question-and-answers-hub/q-a-detail/coronavirus-disease-covid-19-cleaning-and-disinfecting-surfaces-in-non-health-care-settings
منبع پوستر هااز سایت سازمان جهانی بهداشت اینجا کلیک شود.
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters